Sprawozdanie zawody klubowe styl klasyczny

W dniu 27 września została rozegrana trzecia a zarazem ostatnia edycja zawodów klubowych UKS DELFIN Legionowo kończąca sezon 2019/2020. Tym razem stylem przewodnim był styl klasyczny czyli żabka.

Czyli konkurencja w której klub się specjalizuje, gdyż wychowankami koronnego stylu są Dawid Szulich (olimpijczyk z Londynu) oraz Michał Perl (mistrz świata w pływaniu zimowym). W imprezie wzięło udział 50 zawodników i zawodniczek oraz  12 sztafet rodzinnych, począwszy od najmłodszych zawodników od  7 rok życia po starszych juniorów, a nawet mastersów.

Każdy z zawodników który przepłynął odpowiedni do swojego wieku dystans otrzymywał pamiątkowy medal. Oczywiście nie obyło się bez wyróżnienia najlepszych zawodników z danej kategorii wiekowej. Między innymi najlepszymi zawodnikami w tej edycji zostali: Izabela Krakowska, Hania Gralewska, Kozyra Krystian, Pietuch Antonina, Jurczyński Leon, Marońska Kaja, Maciejewski  Jan, Trzaska Alicja, Rochnowski Jakub, Żbikowska Joanna, Krzysztof Żbikowski oraz rodzina Kozyra i Trzaska.

Jest nam niezmiernie miło, że tak liczna grupa klubu uczestniczy w tych zawodach. Podnosi to na pewno doświadczenie zawodników ale przede wszystkim spędzają aktywnie czas wraz ze swoimi rodzicami bawiąc się przy tym.

Zawody te zakończyły serie zmagań zawodników w sezonie 2019/2020. Najlepsza trójka zawodników w każdej kategorii wiekowej otrzyma szczególne wyróżnienia na zbliżającym się zakończeniu sezonu klubu UKS Delfin.

Już niedługo rozpoczynamy kolejny sezon zawodów klubowych, oznacza to jeszcze większą ilość zawodników i zawodniczek, gdyż cały czas lista członków klubu powiększa się.